Româna     English
 
 
   
Prima / Evenimente by AQA / Școala de vara pentru studenți și doctoranzi germani

Școala de vara pentru studenți și doctoranzi germani

Versiune tipar
01.10.2011 Accesări: 4522
Şcoala Internaţională de Vară în Chişinău şi Odessa: 25 august – 14 septembrie 2011
Migraţie, Minorităţi, Drepturile Omului– Probleme Socio-politice în Statele Vecine ale UE:
Republica Moldova şi Ucraina
       Moldova-Institut Leipzig e.V. şi AQA Logistic & Consulting, în  colaborare şi cu sprijinul financiar al Serviciului German de Schimb Academic (DAAD), a organizat în perioada 25 august – 14 septembrie2011 la Chişinău şi Odessa cea de-a treia ediţie a şcolii de vară pentru studenţii şi doctoranzii din Germania, pe tema: „Migraţie, Minorităţi, Drepturile Omului –Probleme Socio-politice în Statele Vecine ale UE: Republica Moldova şi Ucraina”.
       Şcoala de vară a fost iniţiată de preşedintele Moldova-Institut Leipzige.V., profesorul Klaus Bochman, în anul 2009, cu scopul de a crea o punte de legătură între tinerii din aceste ţări şi de a spori interesul studenţilor şi doctoranzilor din Germania pentru Republica Moldova şi pentru limba română. Prin urmare, programul şcolii de vară a inclus: un curs intensiv de limba română, organizat la Casa Limbii Române, menit să îi ajute pe participanţi să înveţe sau să îşi perfecţioneze cunoştinţele de limba română, precum şi o serie de prezentări şi de întâlniri cu reprezentanţii diferitelor instituţii guvernamentale şi organizaţii ale societăţii civile, care le-au oferit participanţilor informaţii despre anumite aspecte ale scenei politice, sociale şi economice moldoveneşti şi, în mod particular, privitoare la situaţia minorităţilor etnice şi a drepturilor omului în Republica Moldova.
       Dintre cei 17 participanţi, majoritatea erau licenţiaţi în politologie, drept, studii europene, relaţii internaţionale sau romanistică fiind activi în diferite alte organizaţii sau proiecte, având motivaţii dintre cele mai diverse pentru a participa la această şcoală de vară. În cadrul activităţilor din program, participanţii au avut posibilitatea de a susţine scurte prezentări pentru facilitarea  cu schimbului de informaţii şi idei pe tematica stabilită. Cursanţii germani vorbeau fluent limba engleză, mulţi dintre ei avînd cunoştinţe medii sau avansate de limba română și rusă.
       Interesul particular al participanţilor pentru Republica Moldova şi Ucraina, ţări vecine ale Uniunii Europene, a fost generat de complexitatea procesului de integrare europeană, inclusiv de aspectele privitoare la respectarea drepturilor omului ca valori europene, precum şi de particularităţile proceselor de peregrinare identitară şi interetnică din regiune. Ulterior, prin activităţile lor, participanţii au putut contribui la aprofundarea dialogului moldo-german, dezideratul principal al şcolii de vară fiind dezvoltarea unei reţele de multiplicatori în rândul comunităţii academice germane şi moldoveneşti.
      Inaugurarea oficială a şcolii devară a avut loc pe data de 26 august, orele 14.30, la sediul Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale „Viitorul”, partener al Moldova-Institut Leipzig e.V. și al AQA în diferite proiecte. Cu acest prilej, au fost adresate cuvinte de salut de către domnul Vasile Dumbravă, Vicepreşedintele Moldova-Institut Leipzig e.V., domnul Carsten Wilms,  Consilierul Ambasadei Germaniei în Republica Moldova, domnul Igor Corman, Preşedintele Comisiei pentru Politică Externă şi Integrare Europeană,  şi domnul Jan Peter Abraham, lector DAAD la Chişinău.

 
Rău Satisfăcător Mediu Bun Excelent
(5)
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume:
Comentariu:
Prima / Evenimente by AQA / Școala de vara pentru studenți și doctoranzi germani
 
 
Tel..: +373 22 21 02 35; (0)79 56 09 26; (0)79 26 79 26
Fax:
+373 22 21 28 41
Email: logistic@aqa.md
Prima AQA   |   Servicii AQA   |   Scenariu eveniment by AQA   |   Despre AQA   |   Contact
     
Vizitatori: 392696

AQA Logistic - Orgaizare evenimente in Chisnau si R. Moldova (Event organizing and planning in Chisinau and R. of Moldova) | Contactati-ne/Contact us - AQA Logistic | Sitemap - AQA Logistic | In topul paginii
 
Adresa: Str. Kogalniceanu 51/18, MD-2009 Chișinău

Copyright © 2019 Agenţia Logistică "Age Quod Agis" S.R.L.
Toate Drepturile Rezervate.

Actualizat la: 07.09.2018
TRIMARAN - IT Solutions Company
Creat deTrimaran