Româna     English
 
 
   
Prima / Noutăţi AQA / Școala de vara pentru studenți și doctoranzi germani

Școala de vara pentru studenți și doctoranzi germani

Versiune tipar
20.08.2011 Accesări: 5415
Şcoala internaţională de vară
– Chişinău, Comrat şi Odessa -  25 august – 14 septembrie 2011
        Scoala de vara Migratie, Minoritati, Drepturile Omului-Probleme Socio-politice in Statele Vecine ale UE  este organizata de Moldova-Institut Leipzig (MIL) si AQA Logistic & Consulting in colaborare cu Serviciul German de Schimb Academic (DAAD).

Aceasta Scoala de vara, initiata de profesorul si presedintele Moldova-Institut Leipzig, Klaus Bochmann, reuneste la cea de a III-a ediţie un grup de 16 doctoranzi si studenti din Germania, dornici sa cunoasca indeaproape situatia politica, lingvistica, culturala, economica si sociala din Republica Moldova, precum si sa invete sau sa isi perfectioneze cunostintele de limba romana. Cei mai multi sunt deja licentiati in politologie, drept, studii europene sau filologie, avand motivatii dintre cele mai diverse pentru a participa la acest proiect. Cursantii sunt fluenti in limba engleza, iar jumatate dintre ei au studiat deja limba romana la universitati germane.
Interesul pentru Moldova este generat de complexitatea situatiei geopolitice in contextul apropierii tarii de Uniunea Europeana, in contextul particularita?ilor regiuinii transnistrene şi cel al peregrinarilor identitare si interetnice din regiune.

  Totodata, cursantii si-au exprimat dorinta de a contribui ulterior la aprofundarea dialogului moldo-german, acesta fiind dezideratul principal al scolii de vara, care isi propune crearea unei punti intre tinerii specialisti din Moldova si Germania, precum si dezvoltarea unei retele de multiplicatori in randul comunitatii academice germane, care sa promoveze interesul pentru Republica Moldova in cadrul universitatilor si centrelor de cercetare germane.
   La eveniment vor participa Ambasadorul Germaniei in Republica Moldova, Ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene al RM, Ministrul Educatiei al RM, Ministrul Tineretului si Sportului al RM, un reprezentant al Presedintiei Republicii Moldova şi reprezentanţi ai mediului academic.

               

 
Rău Satisfăcător Mediu Bun Excelent
(5)
Prima / Noutăţi AQA / Școala de vara pentru studenți și doctoranzi germani
 
 
Tel..: +373 22 21 02 35; (0)79 56 09 26; (0)79 26 79 26
Fax:
+373 22 21 28 41
Email: logistic@aqa.md
Prima AQA   |   Servicii AQA   |   Scenariu eveniment by AQA   |   Despre AQA   |   Contact
     
Vizitatori: 384732

AQA Logistic - Orgaizare evenimente in Chisnau si R. Moldova (Event organizing and planning in Chisinau and R. of Moldova) | Contactati-ne/Contact us - AQA Logistic | Sitemap - AQA Logistic | In topul paginii
 
Adresa: Str. Kogalniceanu 51/18, MD-2009 Chișinău

Copyright © 2019 Agenţia Logistică "Age Quod Agis" S.R.L.
Toate Drepturile Rezervate.

Actualizat la: 07.09.2018
TRIMARAN - IT Solutions Company
Creat deTrimaran